Maaliskuussa Oulu Sinfonian vieraaksi saadaan Tuomo Prättälä, jonka teos MOD, syntetisaattoreille ja orkesterille kuullaan ensiesityksenä. Ohjelmassa on myös Outi Tarkiaisen BBC Promsissa ylistävän vastaanoton saanut Yön auringon variaatiot ja soul-artistinakin esiintyvän Tuomon kappaleita uunituoreina orkesterisovituksina. Yön auringon variaatiot & MOD -nimeä (ke 2.3.) kantavan konsertin kapellimestarina on Jukka Untamala.

Oulun Musiikkijuhlien yhteistyötuotantona lavalle nousee kahdesti Star Wars – A New Hope live-to-film -konsertti (17.–18.3.) Stefan Geigerin johdolla. Legendaarinen John Williams voitti elokuvasta Academy Award -palkinnon parhaasta alkuperäisestä elokuvamusiikista. A New Hope valittiin myös vuonna 2005 Amerikan Elokuvainstituutin toimesta kaikkien aikojen parhaaksi amerikkalaiseksi elokuvasävellykseksi.

Oulu Sinfonian kanssa Oulun Musiikkikeskuksessa voi viettää tänä vuonna vapunaikaa. Entisten nuorten sävellahja LIVE III (29.–30.4.) , tuttujen kesken Enska, -nostagia valloittaa yleisön ja konserttikokemuksen kruunaa Ravintoa Preludin vappubuffet. Entisten nuorten sävellahja LIVE III muistelee huolettomia koulu- ja nuoruusvuosia ja toteuttaa menneitten vuosikymmenten nuorisomusiikkitoiveita: jytää, purkkaa ja juuri niitä toiveiskelmiä, jotka saivat Suomen, suonesi ja sydämesi silloin joskus sykkimään. Oulu Sinfonia antautuu jälleen kerran nostalgian pyörteisiin, kun eturivin artistit johdattavat meidät menneiden aikojen tunnelmiin ja legendaaristen kappaleiden pariin. Juontajakaksikko Jorma Hietamäki ja Jyri Kataja-Rahko luo tarinoillaan illalle kehyksen. Solisteina ovat Saara Aalto, Pauli Hanhiniemi ja Pete Parkkonen. Konsertin kapellimestarina on Jukka Myllys. Konsertti nähdään myös YLE Areenassa ja kuullaan myöhemmin YLE Radio Suomessa.

Toukokuussa orkesterin edessä ilahduttaa lauluyhtye Rajattoman jäsenenäkin tunnettu valovoimainen jazzlaulaja Aili Ikonen yhtyeensä kanssa.  Valokeilassa Aili Ikonen -konsertissa (19.5.) Ikosen lumoavat laulut kohtaavat sinfoniaorkesterin soinnin sen monissa muodoissa.