Ensi viikolla Oulu Sinfonia ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät rivinsä ja avaavat yleisölle sinfoniaorkesterin ja big bandin yhteisen sointimaailman. Theo Bleckmann feat. Oulu Sinfonia & UMO -konsertti soitetaan Helsingin Kulttuuritalolla keskiviikkona 9.11. ja Oulun Musiikkikeskuksen Madetojan salissa torstaina 10.11.

Konsertit johtaa UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka. ”Odotan todella innokkaana uuden yhteistyön alkua. Tämänkaltaiset projektit auttavat madaltamaan musiikkityylien välisiä raja-aitoja ja rikastuttavat taiteellisesti molempia osapuolia”, Partyka iloitsee.

Konsertin solistiksi saapuu alkujaan saksalainen, myös Yhdysvalloissa laaja-alaista uraa luonut Theo Bleckmann, jonka tituleeraaminen pelkästään laulajaksi olisi vähättelyä. ”Olen työskennellyt Theon kanssa vuodesta 2007 alkaen. Hän on mielestäni yksi sukupolvensa vaikuttavimmista vokalisteista ja täydellinen artisti tämän yhteistyön avauskonserttiin. Theo ei ole vielä kovin tunnettu Suomessa, mutta todellakin on sitä niin Yhdysvalloissa kuin Saksassakin. Hän on kotonaan laajassa tyylien kirjossa, ja konsertin ohjelmisto esittelee hänen tulkintakykynsä. Tulemme kuulemaan niin rakastettuja jazz-klassikoita kuin uusia sovituksia mm. Kate Bushin, Kurt Weillin ja Bee Geesin musiikeista”, valottaa Partyka tulevaa. Sovituksia konserttiin ovat tehneet Fumio Yasuda, Miho Hazama, Artturi Rönkä ja Ed Partyka.

Oulu Sinfonian intendentti Maija Kuusisto näkee eri orkestereiden välisten yhteistyöprojektien rikastuttavan kautta. ”Teemme loppuvuodesta yhteistyötä sekä UMOn että kahden suomalaisen kamariorkesterin kanssa. On ilo viedä orkesterin monipuolista osaamista muualle ja vastaavasti tarjota oululaiselle yleisölle jotain uutta”, Kuusisto pohtii. Samaa mieltä on myös Partyka: ”Yhteiset konsertit vahvistavat myös kaupunkienvälistä yhteistyötä sekä tarjoavat muusikoille mahdollisuuksia ammatillisten verkostojen ja osaamisen kehittämiseen. Molempien orkestereiden yleisöt saavat nähdä ’kotijoukkueensa’ uudessa valossa.”

Teksti: Oulu Sinfonia
Kuva: Theo Bleckmann, c Lynne Harty

Theo Bleckmann feat. Oulu Sinfonia & UMO
ke 9.11. klo 19, Kulttuuritalo (Helsinki)
to 10.11. klo 19, Madetojan sali (Oulu)

Ed Partyka kapellimestari
Theo Bleckmann
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Oulu Sinfonia