Vierailukonsertti

Theo Bleckmann feat. Oulu Sinfonia & UMO

Keskiviikko

09.11. 19.00

Kulttuuritalo (Helsinki)

OSTA LIPUT
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Ed Partyka

Esiintyjät

Theo Bleckmann laulu
UMO Helsinki Jazz Orchestra
Oulu Sinfonia

Ohjelma

The Night They Invented Champagne **
säv. Frederick Loewe | san. Alan Jay Lerner | sov. Fumio Yasuda

Luck Be a Lady **
säv. & san. Frank Loesser | sov. Fumio Yasuda

Chim Chim Cheree
säv. & san. Robert B. Sherman, Richard M. Sherman | sov. Fumio Yasuda

True Love
säv. & san. Cole Porter | sov. Fumio Yasuda

A Gal In Calico
säv. & san. Arthur Schwartz, Leo Robin | sov. Fumio Yasuda

My Favorite Things **
säv. Richard Rodgers | san. Oscar Hammerstein II | sov. Fumio Yasuda

Mack The Knife *
säv. Kurt Weill | san. Bertolt Brecht, engl. Bobby Darin | sov. Ed Partyka

Suspended in Gaffa **
säv. & san. Kate Bush | sov. Miho Hazama

Stayin’ Alive *
säv. & san. Barry Gibb, Robin Gibb, Maurice Gibb | sov. Artturi Rönkä

Running Up That Hill *
säv. & san. Kate Bush | sov. Artturi Rönkä

Take My Life **
säv. & san. Theo Bleckmann | sov. Miho Hazama

* uusi sovitus
** uusi orkestraatio

Laulaja ja säveltäjä, äänikameleontti Theo Bleckmann on onnistuneesti tasapainoillut tyylien välillä klassisesta jazziin ja luonut oman tunnistettavansa äänensä matkan varrella. Kolmen ja puolen oktaavin äänialalla aseistautunut Bleckmann saapuu marraskuussa Oulu Sinfonian ja UMO Helsinki Jazz Orchestran solistiksi Oulun ja Helsingin konsertteihin. Yli 50-henkisen erikoiskokoonpanon kapellimestarina toimii UMOn pääkapellimestari ja taiteellinen johtaja Ed Partyka.

Konserteissa kuullaan jousilla höystettyjä jazzstandardeja sekä rakastettuja pop- ja musikaaliklassikoita Frank Sinatrasta Glenn Milleriin ja Cole Porteriin sekä Kate Bushista Bee Geesiin. Valtaosa ohjelmistosta on japanilaisen säveltäjän ja pianistin Fumio Yasudan sovittamaa. Myös yksi tämän hetken hehkutetuimmista säveltäjistä ja sovittajista, Miho Hazama, orkestroi teoksia UMOn ja Oulu Sinfonian yhteenliittymälle.

Saksalainen, uraa myös Yhdysvalloissa luonut Bleckmann (s. 1966) on tehnyt yhteistyötä mm. Dave Douglasin, Ambrose Akinmusiren, Uri Canen ja John Hollenbeckin kanssa. Hän on säveltänyt musiikkia elokuviin ja tv-sarjoihin, laulanut teatterikappaleissa ja musikaaleissa ja esiintynyt isojen yhtyeiden, mm. hr-Bigbandin ja Los Angelesin filharmonikkojen kanssa. Bleckmann sai arvostetun Echo Jazz -palkinnon 2010 ja oli samana vuonna Grammy-ehdokkaana. Omien sävellystensä lisäksi hän on levyttänyt albumillisen Kate Bushin musiikkia.

Sovitukset: Fumio Yasuda, Miho Hazama, Artturi Rönkä, Ed Partyka

***

Kesto noin 2 h (sis. väliajan)

Liput 35 € perushinta / 29 € eläkeläinen / 19 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy Oulun konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Oulun konsertista erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

***

UMO Helsinki Jazz Orchestra on jazzin ja rytmimusiikin saralla ammattimaisesti toimiva orkesteri, joka esiintyy vuosittain noin sadassa konsertissa ja tapahtumassa. Vuodesta 1975 alkaen UMO Helsinki on julkaissut yli 60 albumia ja esiintynyt kotimaisten huippunimien lisäksi kansainvälisten jazztähtien kanssa. Orkesterin ohjelmisto ulottuu aina jazzista souliin ja klassiseen musiikkiin, yhdistäen yllätyksellisesti uutta ja vanhaa. www.umohelsinki.fi

Tutustu artistiin: hr-Bigband feat. Kate McGarry & Theo Bleckmann: Wichita Lineman