Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden konsertti  Maailmojen rajoilla – Suspended between two worlds keskittyy kahden keskieurooppalaisen säveltäjän, Maurice Ravelin ja Mario Castelnuovo-Tedescon teoksiin. Konsertit järjestetään perjantaina 22. huhtikuuta Tulindbergin salissa Oulu Musiikkikeskuksessa, ja lauantaina 23. huhtikuuta Oulunsalon nuorisoseuralla. Yleisölle maksuttomien konserttien vieraana on kitarataiteilija Ismo Eskelinen. Oulunsalon konsertti on osa Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden ja Oulun alueellisten kulttuuripalveluiden kevätkonserttisarjaa.

Maurice Ravel oli osallisena 1900-luvun ensimmäisen kolmenkymmenen vuoden musiikki-innovaatioihin Ranskassa sekä laajasti Ranskan rajojen ulkopuolella. Jousikvartetossaan Ravel osoittaa emotionaalista pidättymistä ja vahvoja ideoita, nämä kuitenkin perinteisiin muotoihin upotettuna. Teoksessa Ravel hylkää varhaisen ranskalaisen impressionismin epämääräisyyden ja muodottomuuden, ja palaa klassisten standardien pariin.

Mario Castelnuovo-Tedesco, joka tunnetaan myös nimellä ”Firenzen Ravel”, eli elämänsä kulttuurillisesti vanhan ja uuden kotimaansa välissä. Castelnuovo-Tedesco, kuten Ravel, koki tarpeen impressionistiseen kerrontaan, luoden äänimaisemia käyttämällä lämpimiä ja teräviä sointeja, nojautuen erittäin rikkaaseen ja virtaavaan melodiankäsittelyyn. Hän oli omistautunut kitaralle säveltämiselle koko elämänsä ajan, ja tämä konsertissa kuultava kvintetto sisältää joitain hänen hienoimpia hetkiään. Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden kanssa esiintyvän kitaristi Ismo Eskelisen kilpailumenestyksillä alkanut ura on vienyt hänet esiintymään merkittävimpiin konserttisaleihin ympäri maailman niin orkestereiden solistina kuin kamarimuusikkonakin. Hänen useat levytyksensä ovat olleet kansainvälisiä menestyksiä.

Maailmojen rajoilla – Suspended between two worlds

Ajat ja paikat:
Pe 22.4 Tulindbergin sali klo 17 (Leevi Madetojan katu 1–3, Oulu)
La 23.4 Oulunsalon Nuorisoseura klo 16 (Neuvoksenkuja 2, Oulunsalo)

Vapaa pääsy!

Oulu Sinfonian Kamarimuusikot:
Lasse Joamets viulu
Maija Wesslund viulu
Johanna Tuikka alttoviulu
Harri Österman sello

Ismo Eskelinen kitara

Ohjelma:
Maurice Ravel: Jousikvartetto F-duuri

Mario Castelnuovo-Tedesco: Kitarakvintetto op. 143

 

Kulttuuritalo Valven logo.