Oulu Sinfonia kutsuu Oulun lukiolaiset Oulun Musiikkikeskukseen Yön auringon variaatiot & MOD -konserttiin keskiviikkona 2.3. klo 19.00. Konserttiliput ja kauempaa saapuvien bussikuljetukset konserttiin ovat kouluille maksuttomia. Konsertin tarjoavat Oulu Sinfonia sekä konserttikummit ja OP Oulu ja Oulun Energia.

Konsertissa syntetisaattorit kohtaavat sinfoniaorkesterin, kun Tuomo Prättälä tuo lavalle teoksensa MOD, konsertto syntetisaattoreille ja orkesterille. Teoksessa Prättälä tutkii vuoropuhelua akustisten soitinten ja syntetisaattoreiden välillä kolmen pääidean kautta. Teoksesta on löydettävissä 12-säveljärjestelmään perustuva melodia, jonka ympärille kokonaisuus rakentuu; yhdeksänsävelinen laskeva asteikko sekä romanttinen, melodinen sävelmä, joka liukuu saumattomasti tunnelmasta toiseen. Jazz- ja soulmuusikkona tunnettu Prättälä pohtii teoksensa nimen myötä myös esimerkiksi rohkeutta ja ympäristöteemoja.

”MOD sai kantaesityksensä festareilla, jonka teemat liittyivät ympäristönmuutokseen ja dohkeuteen. Rupesin miettimään, että mitä rohkeus on eri kielillä. Ilmastonmuutoksesta mieleeni tuli Greta Tornberg, ja Gretasta ruotsin kieli. Mod on ruotsia ja tarkoittaa rohkeutta. Toisaalta syntetisaattoreiden maaillmassa MOD on lyhenne moduloinnista. Käytössäni ovat analogisyntetisaattorit, joissa äänen tuottaminen perustuu monin tavoin muokattavaan aaltomuotoon. Moduloiminen eli MOD on osa syntetisointia.”

Konsertin avausnumerona on Outi Tarkiaisen teos Yön auringon variaatiot. Teos ylistää lapin luontoa. Säveltäjien tiet yhdistyvät siinä, että myös Tarkiaisella on vahva jazz-tausta. ”Tulemme kaikki samasta suunnasta musiikkiin, mutta kuljemme omia polkujamme eri paikkoihin”, pohtii Prättälä.

Näin ilmoitat ryhmäsi konserttiin

Ilmoita ryhmäsi mukaan konserttiin mahdollisimman pian, mutta viimeistään torstaina 24.2. lähettämällä  sähköposti osoitteeseen oulusinfonia@ouka.fi. Ilmoittautuessasi kerro

  • koulusi nimi
  • yhteystietosi
  • montako oppilasta ja opettajaa ryhmäänne kuuluu
  • tarvitsetteko kuljetusta (mahdollinen osoite oppilaiden noutamista varten)
  • mikäli ryhmässäsi on henkilöitä, jotka käyttävät pyörätuolia.

Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Olemme jokaiseen luokkaan yhteydessä viimeistään ilmoittautumisajan jälkeen.