Kausikonsertti

Soiva katedraali

Torstai

06.04. 18.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Leo McFall

Esiintyjät

Oulu Sinfonia

Ohjelma

Richard Wagner: Pitkäperjantain ihme (Karfreitagszauber) oopperasta Parsifal
Anton Bruckner:
Sinfonia nro 6 A-duuri WAB 106

Lataa käsiohjelma

Säveltäjät kautta aikojen ovat koettaneet pukea sanoiksi tunteet, jotka Richard Wagnerin elämän huipentanut Parsifal heissä herätti. Claude Debussylle se merkitsi historian soivista monumenteista kauneinta; Gustav Mahler koki sen edessä elämänsä suurimman ilmestyksen; Jean Sibelius kertoi, ettei mikään maailmassa ole tehnyt häneen samanlaista vaikutusta.

Anton Bruckner puki tuntonsa säveltämällä wagnerilaisia sinfonioita, joita on hengellisyytensä vuoksi kutsuttu soiviksi katedraaleiksi. Kuudes sinfonia hamuaa myös uskonnollisuuden tuolle puolen: maallisia melodioita, seikkailullisia sävellajeja ja jumalallisiakin näkyjä viljelevää teosta on kutsuttu lisänimellä Filosofinen. Kapellimestari Leo McFall palaa Oulu Sinfonian vieraaksi pääsiäisen tunnelmissa.

***

Pituus noin 1 h 20 min (ei väliaikaa)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 16 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 17.30. Keskustelu illan konsertista.

Taiteilijahaastattelu: Brucknerin suosikkisinfonia toimii juhlapyhässä ja arjessa

Kuuntele Spotifyssä