Kausikonsertti

Kohtalon hetkiä

Torstai

31.03. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Rumon Gamba

Esiintyjät

Chloë Hanslip viulu

Ohjelma

Benjamin Britten: Russian Funeral (1936)
Benjamin Britten: Viulukonsertto op. 15 (1939, rev. 1950/65) 

Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 4 f-molli, op. 36  

Lataa käsiohjelma

Viime vuosisadan merkittävin brittisäveltäjä Benjamin Britten oli intohimoinen pasifisti. Aseettomuuden aatetta hän levitti sekä lentolehtisillä että sodan ja rauhan kamppailusta kertovien teosten säveltämisellä. Vuonna 1936 syntynyt Russian Funeral soi Venäjän vallankumouksessa kaatuneille, kolme vuotta myöhemmin valmistunut viulukonsertto Espanjan sisällissodan uhreille. Illan solistin Chloë Hanslipin tulkintaa on ylistetty esikuvalliseksi. 

Pjotr Tšaikovski astui neljännellä sinfonialla uudelle maaperälle. Oikeaoppiset muodot ja puhtaasti musiikin sanelemat aiheet väistyivät, tilalle tuli oman elämän kipupisteet ja kuulijoita aidosti koskettava tunnelataus. Kannattaako kohtaloaan uhmata? Voiko aitoa onnea koskaan saavuttaa? Suurten orkesteritehojen sinfoniaa on osuvasti kutsuttu Tšaikovskin Kohtalonsinfoniaksi.

***

Kesto noin 2 h (sis. väliajan)

Liput 29/24/14 €
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput on noudettava Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

 

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.

Taiteilijahaastattelu: Musiikille täytyy antautua

Tutustu ohjelmaan Spotifyssä