Kohtalon hetkiä

Torstai

31.03. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kohtalon hetkiä
Oulu Sinfonia
Kapellimestari

Rumon Gamba

Esiintyjät

Chloë Hanslip viulu

Ohjelma

Benjamin Britten: Russian Funeral (1936)
Benjamin Britten: Violin Concerto op. 15 (1939, rev. 1950/65) 

Pjotr Tšaikovski: Sinfonia nro 4 f-molli, op. 36  

Viime vuosisadan merkittävin brittisäveltäjä Benjamin Britten oli intohimoinen pasifisti. Aseettomuuden aatetta hän levitti sekä lentolehtisillä että sodan ja rauhan kamppailusta kertovien teosten säveltämisellä. Vuonna 1936 syntynyt Russian Funeral soi Venäjän vallankumouksessa kaatuneille, kolme vuotta myöhemmin valmistunut viulukonsertto Espanjan sisällissodan uhreille. Illan solistin Chloë Hanslipin tulkintaa on ylistetty esikuvalliseksi. 

Pjotr Tšaikovski astui neljännellä sinfonialla uudelle maaperälle. Oikeaoppiset muodot ja puhtaasti musiikin sanelemat aiheet väistyivät, tilalle tuli oman elämän kipupisteet ja kuulijoita aidosti koskettava tunnelataus. Kannattaako kohtaloaan uhmata? Voiko aitoa onnea koskaan saavuttaa? Suurten orkesteritehojen sinfoniaa on osuvasti kutsuttu Tšaikovskin Kohtalonsinfoniaksi.

***

Lippujen hinnat: 29/24/14€
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput on noudettava Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan 1 € tilausmaksu/tilaus. Tilausmaksua ei veloiteta Kaikukortti-asiakkailta.

Tutustu ohjelmaan Spotifyssä