Oulu Sinfonia siirtyy tällä viikolla pikkujoulumaisiin tunnelmiin! Orkesterin vieraana on The Fabulous Bäckström Brothers keskiviikkona 11.11.
ja torstaina 12.11. klo 19 Madetojan salissa. Veljeksien Juhlakauden

Shown kapellimestarina on Tomas Djupsjöbacka. Persoonallista ja valtavirrasta poikkeavaa uutta musiikkiteatteria luova The Fabulous Bäckström Brothersliikkuu oopperan, musiikkiteatterin ja miltei kaikkien muidenkin esittävientaiteiden välisillä rajapinnoilla. Ryhmän ensimmäinen tuotanto, musiikkikomedia The Fabulous Bäckström Brothers Show oli suuri arvostelu- ja yleisömenestys. Sitä on esitetty yhteensä lähes sata kertaa Suomessa, Englannissa ja Saksassa. Show oli YLE:n edustaja vuoden 2018 Prix Italia kilpailussa. Myös ryhmän seuraavat tuotannot ovat olleet viiden tähden arvosteluja keränneitä yleisö- jaarvostelumenestyksiä.

Vankan klassisen musiikin koulutuksen ja ammattitaidon lisäksi ryhmänperustaneet veljekset Jouni ja Petri ovat opiskelleet tanssia, näyttelijäntyötä ja fyysistä komiikkaa. Ryhmä tekee yhteistyötä alan kansainvälisten huippuosaajien kuten Spymonkey-ryhmän komedian mestareiden Toby Parkin ja Aitor Basaurin kanssa. Molemmat muiden muassa Cirque de Soleil’n tuotannoista tunnettuja. Shown musiikillinen polku piipahtaa baletin ja oopperan kautta sibeliaaniseenmaisemaan ja päätyy Mahlerin syvään syliin. Matkan varrella kalisevat sapelit,hörpätään lemmenjuomaa, käydään kaksintaistelu ja humallutaan keväästä. Pitkän hiljaisen kauden jälkeen The Fabulous Bäckström Brothers on palannutlähemmäs sitä, mikä heidät alkujaan saattoi muusikoiksi. Etsimään ja nauttimaanyhteydestä toisiinsa, orkesteriin ja ennen kaikkea yleisöön!

Tomas Djubsjöbacka on sekä sellotaiteilija että kapellimestari, jonka tausta
on kamarimusiikissa. Hän on jousikvartetti Meta4:n perustajajäsen, ja
esiintyy säännöllisesti myös maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä. Kapellimestarina Djupsjöbacka debytoi Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin johdossa jouluna 2013, ja on sen jälkeen johtanut lähes kaikkia suomalaisorkestereita. Djupsjöbacka aloitti Lapin kamariorkesterin päävierailijana kaudesta 2019–2020 alkaen ja Vaasan kaupunginorkesterin ylikapellimestarina.