Elokuvakonsertti John Williamsin partituuriin elokuvasta Star Wars – A New Hope
Elokuvamusiikin elävänä soittaa Oulu Sinfonia
Kapellimestari Stefan Geiger
to 17.3. ja pe 18.3.2022

Torstaina 17.3. ja perjantaina 18.3.2022 Oulu Sinfonia soittaa konsertin, jossa Star Wars – A New Hope -elokuva esitetään kokonaisuudessaan ja orkesteri soittaa Oscar-palkitun säveltäjän John Williamsin elokuvaan säveltämän musiikin. Konsertin johtaa kapellimestari Stefan Geiger. Kyseessä on yhteistuotanto Oulun Musiikkijuhlien kanssa.

Yli 40 vuotta ensimmäisen Tähtien sota -elokuvan julkaisun jälkeen Tähtien sota -saaga on saanut järisyttävät mittasuhteet niin elokuva- kuin kulttuurimaailmassakin. Saaga on inspiroinut yleisöjä ympäri maailman myyttisellä tarinankerronnallaan, vangitsevilla hahmoillaan, mullistavilla erikoistehosteillaan sekä ikonisella, Williamsin säveltämällä musiikillaan.

Tähtien sota -maailman fanit saavat nyt kokea tämän rakastetun Tähtien sota -elokuvan sinfonisena konserttielämyksenä, kun Oulu Sinfonia tuo valkokankaalle Star Wars – A New Hope -elokuvan orkesterimusiikin täydentämänä.

Esitysajat sekä liput:
to 17.3. klo 19, Madetojan sali
pe 18.3. klo 19, Madetojan sali

Legendaarinen säveltäjä John Williams tunnetaan musiikistaan kaikkiin yhdeksään pääsarjan Star Wars -elokuvaan alkaen vuonna 1977 ilmestyneestä Star Wars – A New Hope -elokuvasta, jonka musiikista hänet palkittiin parhaan musiikin Oscarilla. Hän oli ehdolla myös Imperiumin vastaisku, Jedin paluu, The Force Awakens, The Last Jedi ja The Rise of Skywalker -elokuvien musiikista.

Williams on voittanut viisi Oscaria, neljä Golden Globe -palkintoa, seitsemän British Academy Film Awards -palkintoa ja 25 Grammy-palkintoa. 52 Oscar-ehdokkuutta tekee hänestä elossa olevista henkilöistä eniten Oscar-ehdokkuuksia saaneen henkilön ja historian toiseksi eniten ehdokkuuksia saaneen henkilön. Ehdokkuuksissa Williamsin edelle menee vain Walt Disney. Vuonna 2005 American Film Institute valitsi Williamsin vuoden 1977 Tähtien sodan partituurin Yhdysvaltain kaikkien aikojen parhaaksi partituuriksi. Tähtien sodan soundtrack tallennettiin myös Kansalliskongressiin kirjaston tallennearkistoon “kulttuurisesti, historiallisesti ja esteettisesti merkittävänä teoksena”. Williams nimettiin Hollywood Bowlin Hall of Fameen vuonna 2000. Vuonna 2004 hän sai Kennedy Center Honors -palkinnon, vuonna 2009 National Medal of Arts -palkinnon ja vuonna 2016 American Film Instituten elämäntyöpalkinnon. Williams on säveltänyt musiikin kahdeksaan Yhdysvaltojen elokuvahistoriaan myynnillisesti menestyksekkäimpään elokuvaan 20:stä (inflaatio huomioiden).

Star Wars – A New Hope -elokuvakonsertti on tuotettu Disney Concerts -lisenssillä yhteistyössä 20th Century Fox ja Warner/Chappell Musicin kanssa.

STAR WARSin ja siihen liittyvien tuotteiden tavaramerkit ja tekijänoikeudet Yhdysvalloissa ja kaikissa muissa maissa omistaa Lucasfilm Ltd. ja sen yhteistyökumppanit. © & TM Lucasfilm Ltd.

Disney-konserteista

Disney-konsertit ovat Disney Music Groupin, Walt Disney Companyn musiikkiosaston, tuotantoja ja omaisuutta. Disney Concerts tuottaa konsertteja ja kiertueita sekä lisensoi Disneyn musiikkia ja visuaalisia sisältöjä sinfoniaorkestereille ja muille esiintyjille ympäri maailman. Disney Concerts -konserttipaketit sisältävät erilaisia toteutusmuotoja, kuten elokuvakonsertit, teemalliset instrumentaali- ja laulettua musiikkia yhdistävät konsertit, sekä laajan valikoiman pelkästään instrumentaalisia sinfonisia esityksiä multimediatuotantoihin, joissa on elävä laulusolisti ja kuoro. Tarjontaan sisältyvät tällä hetkellä Star Wars -elokuvakonsertit (episodit IV–VII), Kaunotar ja hirviö, Pieni merenneito, Fantasia, Pixar konsertissa, Painajainen ennen joulua, Liisa ihmemaassa, Frozen, Rottatouille, The Pirates of the Caribbean -sarja (episodit I–IV) ja Silly Symphonies, jotka vuonna 2017 keräsivät yli 400 esitystä useissa maailman kuuluisimmista konserttiareenoista kuten Lincoln Center, Royal Albert Hall, Sydneyn oopperatalo, Tokyo Forum ja Hollywood Bowl. Tuotannossa on parhaillaan lukuisia uusia konsertti- ja kiertuetuotteita Disneyn studioilta, kuten Disneyn animaatio- ja livestudioilta, Pixarilta, Lucasfilmiltä ja Marvelilta.