Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden syyskuun kamarikonserttien ohjelman molemmat säveltäjät Brahms ja Vaughan Williams ovat elämänsä eri vaiheissa sitoutuneet ja omistautuneet kansanmusiikkikokoelmien käyttöön sävellyksissään. He vaikuttivat romantiikan aikakauden rajoilla, joita he venyttävät molempiin suuntiin ihaillen vahvasti aiempaa muoto-oppia ja tyyliä. Samalla he suuntasivat katseen vahvasti nykyaikaansa, jossa he johdonmukaisesti ja itsenäisesti kehittivät omaa sävellyksellistä kutsumustaan.

Näissä konserteissa juhlimme myös englantilaisen musiikin ääntä ilmentävän kuuluisan säveltäjän Ralph Vaughan Williamsin 150-vuotissyntymäpäivää esittämällä hänen pianokvintettonsa c-molli. Kappaleessa voi paikoin aistia Brahmsin leijuvan läsnäolon.

Kamarikonsertit kuullaan lauantaina 24.9. klo 15 Kierikissä ja sunnuntaina 25.9. klo 15 Tulindbergin salissa. Konsertit toteuttaa yhteistyössä Oulu Sinfonian Kamarimuusikot, Oulu Sinfonia sekä Valveen kaupunginosakulttuuri. Konsertteihin on vapaa pääsy.

Erilaiset romantikot
La 24.9. klo 15.00 Kierikkikeskus (Pahkalantie 447, 91200 Oulu)
Su 25.9. klo 15.00 Tulindbergin sali (Leevi Madetojan katu 1–3)

Ohjelma:
Johannes Brahms: Trio käyrätorvelle, viululle ja pianolle Es-duuri op.40 (1865)
Mikko Sorri, viulu
Lauri Vasala, käyrätorvi
Laura Röntynen, piano
–väliaika —
Ralph Vaughan Williams: Pianokvintetto c-molli (1903-1905)
Mikko Sorri, viulu
Anfisa Troitskaia, alttoviulu
Juhana Ritakorpi, sello
Fanni Hoppari, kontrabasso
Laura Röntynen, piano

Konsertin kesto noin 1 h 15 min (sis. väliajan)