Torstaina 22.2. Oulu Sinfonia soittaa barokkiklassikoita Oulun tuomiokirkossa. Vesimusiikkia-konsertissa matkataan 1700-luvulle ja tyylikauden orkesteriloiston pariin maailman arvostetuimpiin kuuluvan barokkiekspertin Nicholas McGeganin johdolla.

Nicholas McGeganin ura on kestänyt jo yli viisi vuosikymmentä, ja hän on vieraillut lukemattomia kertoja kansainvälisesti arvostetuimpien orkestereiden johtajana. Häntä pidetäänkin yhtenä sukupolvensa parhaista barokkikapellimestareista, ja erityisesti 1700-luvun tyylin asiantuntijana. McGeganin ääniteluettelo sisältää yli 100 julkaisua, joista kaksi on saanut Gramophone-palkinnon. Myös Grammy-ehdokkuuden hän on saanut kahdesti. McGeganille on myönnetty Brittiläisen imperiumin ritarikunnan jäsenyys (OBE) hänen ansioistaan musiikin saralla.

Illan avaa ranskalaisen säveltäjä-musiikinteoreetikko Jean-Philippe Rameaun orkesterisarja oopperasta Naïs. Sitä seuraa soitinkonserttojen mestarin Antonio Vivaldin Konsertto F-duuri, jonka solistina soittaa Oulu Sinfonian konserttimestarina vuodesta 2017 työskennellyt Mikko Sorri. Orkesterityön ohessa viulunsoittoa Oulun Ammattikorkeakoulussa opettava Sorri kokee barokilla olevan oma paikkansa ohjelmistoissa. ”Olisi sääli, jos barokkia ei uskallettaisi modernissa orkesterissa soittaa. Eri aikakausien teoksiahan voi soittaa monilla eri tavoilla, eikä se vähennä musiikin koskettavuutta. Monipuolinen ohjelmisto ja erilaiset genret pitävät työn mielenkiintoisena”, Sorri toteaa.

Konsertin huipennuksena soi Georg Friedrich Händelin Vesimusiikkia, joka on kooste Händelin orkesterisarjoista. Teos syntyi säestämään Englannin kuningas Yrjö I:n purjehdusmatkoja Thames-joella yli 300 vuotta sitten, ja se kuuluu edelleen klassisen musiikin rakastetuimpaan ohjelmistoon.

Konsertti toteutetaan yhteistyössä Oulun vanha musiikki ry:n kanssa.

Vesimusiikkia
To 22.2.2024 klo 19
Oulun tuomiokirkko

Nicholas McGegan kapellimestari
Mikko Sorri viulu
Oulu Sinfonia

Ohjelma:
Jean-Philippe Rameau Orkesterisarja oopperasta Naïs
Antonio Vivaldi Konsertto F-duuri RV 569
Georg Friedrich Händel Vesimusiikki sarja nro 1 F-duuri HWV 348