Oulu Sinfonia muuntaa suositun radio-ohjelman jo kolmatta kertaa elävän musiikin konserttikokemukseksi. Entisten nuorten sävellahja LIVE III soitetaan Madetojan salissa perjantaina 29.4. ja lauantaina 30.4. Lauantain konsertti on katsottavissa suorana myös Yle Areenassa, ja konserteista tehtävä tallenne kuullaan Yle Radio Suomessa helatorstaina 5.6.

Entisten nuorten sävellahja LIVE III toimii kuten nimikaimansa Yle Radio Suomen taajuuksilla. Konsertissa kuultavat kappaleet on valittu yleisön toiveista, ja niitä höystävät kappaleisiin liittyvät tarinat juontajakaksikko Jorma Hietamäen ja Jyri Kataja-Rahkon kertomina. Kataja-Rahko on yksi Entisten nuorten sävellahja -radio-ohjelman juontajista, ja radion musiikkiohjelmista tunnetaan myös Hietamäki.

Luvassa on nostalgiaa ja hittejä menneiltä vuosikymmeniltä. Tyylien kirjo on laaja. Toivebiisejä Oulu Sinfonian kanssa tulkitsevat tänä vuonna solistit Saara Aalto, Pauli Hanhiniemi ja Pete Parkkonen. Oululaislähtöinen Saara Aalto nousi julkisuuteen sijoituttuaan Talent Suomi -kilpailussa kolmen parhaan joukkoon ja on sen jälkeen napsinut kärkipään sijoituksia useissa laulukilpailuissa niin Suomessa kuin Iso-Britanniassakin, antanut äänensä prinsessa Annalle Disneyn Frozen – huurteinen seikkailu -animaation suomenkielisessä versiossa sekä julkaissut useita levytyksiä.

Myös Pete Parkkonen ponkaisi julkisuuteen laulukilpailujen kautta, sijoittuen kolmanneksi Idols-kilpailussa. Hänen esikoisalbuminsa nousi ilmestyessään Suomen albumilistan ykköseksi ja myi kultaa. Hän on kilpaillut voitokkaasti myös Tanssii tähtien kanssa ja Tähdet, tähdet -kilpailuissa.

Pauli Hanhiniemi on pitkän linjan rockmuusikko, joka tuli tutuksi jo 1980-luvulla Kolmas Nainen -yhtyeen laulusolistina. Muita orkestereita vuosien varrella ovat olleet mm. Perunateatteri, Hehkumo ja Pauli Hanhiniemen Retkue. Lisäksi hän on keikkaillut paljon mm. duona basisti Ville Rauhalan kanssa ja esiintynyt musikaaleissa. Hanhiniemi on myös säveltäjä ja palkittu sanoittaja, joka on tehnyt sanoituksia sekä itselleen ja yhtyeilleen että useille muille artisteille sekä elokuviin. Työstään suomalaisena laulunkirjoittajana ja sanoittajana hän sai vuonna 2007 Juha Vainio -palkinnon.

Konsertissa kuultavaa jytää, purkkaa ja toiveiskelmiä sinfoniseen muotoon ovat sovittaneet mm. Markku Johansson, Artturi Rönkä, Jaakko Kuusisto ja Sampo Kasurinen, jotka ovat kokeneita ja kiitettyjä kevyen musiikin sovittajia. Osa sovituksista kuullaan konsertissa ensimmäistä kertaa. Kapellimestarina toimii aiempien vuosien tapaan Jukka Myllys, jolta idea radio-ohjelman konserttiversiosta alkujaan lähti.

Entisten nuorten sävellahja LIVE III -konsertin kuulijoilla on mahdollisuus viettää vappua Oulun Musiikkikeskuksessa pidemmänkin kaavan mukaan, sillä konserttiin voi yhdistää Ravintola Preludin vappubuffetin.

Teksti: Heli Perkkiö, Oulu Sinfonia
Kuva: Pete Parkkonen c Svante Gullichsen

Entisten nuorten sävellahja LIVE III
29. 4. klo 19 ja 30.4. klo 16, Madetojan sali
solistit: Saara Aalto, Pauli Hanhiniemi ja Pete Parkkonen
Oulu Sinfonia
kapellimestari: Jukka Myllys
juontajat: Jorma Hietamäki ja Jyri Kataja-Rahko