Oulu Sinfoniassa alkaa uusi aika, kun brittimaestro Rumon Gamba aloittaa kautensa orkesterin ylikapellimestarina. Englantilaisen musiikin erikoisasiantuntijana hän tuo ohjelmistoon runsaasti oman maansa musiikkia, joka yhdistyy konserttiohjelmissa suomalaiseen musiikkiin. Kevään aikana kuullaan kattava läpileikkaus etenkin Benjamin Brittenin tuotannosta, kuten viulukonsertto, Sinfonia da Requiem, harvoin esitetty Russian Funeral sekä viimeiseksi laulusarjaksi jäänyt Nocturne. Muita englantilaisen musiikin nimiä ovat Ralph Vaughan Williams, ja Sir Michael Tippett.

Klassikoita ja uusinta uutta

Kauden aikana kuullaan klassikkoteoksia myös muualta Euroopasta. Pjotr Tšaikovskin kolme viimeistä sinfoniaa muodostavat kevätkauden viimeisten konserttien selkärangan, minkä lisäksi ohjelmassa on Šostakovitšin sellokonsertto ja Nikolai Rimsky-Korsakovin Espanjalainen sarja.

Nykymusiikkia on valikoitunut ohjelmistoon runsaasti. Kauden aikana tutustutaan mm. Anna Clynen, Lauri Porran, Outi Tarkiaisen, Tuomo Prättälän ja Sebastian Fagerlundin teoksiin. Porran kantaesitys Pohjoinen äärettömyys kuullaan kuvanveistäjä Kirsi Kaulasen taidenäyttelyn avajaisissa Oulun taidemuseossa. Modernin klassikon mainetta nauttivan James MacMillanin kuoroteos Seven Last Words from the Cross esitetään pääsiäisenä, jolloin vieraaksi saadaan Voces Tallinn -kuoro.

Tähtiluokan vieraita

Oulu Sinfonian kapellimestarivieraina nähdään useita viime vuosilta tuttuja nimiä, kuten Risto Joost, Daniela Musca ja vastikään Canberran sinfoniaorkesterin ylikapellimestarina aloittanut Jessica Cottis. Debyyttinsä Oulussa tekee Irlannin barokkiorkesterin taiteellinen johtaja Peter Whelan. Professori Sakari Oramo tuo Ouluun Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kapellimestariluokan oppilaat, jotka johtavat niin ikään oman iltansa. Ohjelma koostuu historian kuuluisimmista tanssiteoksista.

Solistivieraina kuullaan maailmanluokan taiteilijoita. Esimerkiksi sellisti Torleif Thedeén tulkitsee Šostakovitšin ensimmäisen sellokonserton, ja viulisti Chloë Hanslip Brittenin viulukonserton. Trumpetisti Matilda Lloyd soittaa Johann Nepomuk Hummelin konserton, tenori Benjamin Hulettin ohjelmassa on Brittenin Nocturne ja kitaristi Ismo Eskelisen ohjelmassa Sebastian Fagerlundin kitarakonsertto. Kauden avajaiskonserttia tähdittää espanjalainen Leticia Moreno, joka esiintyy Jean Sibeliuksen viulukonserton solistina.

Yhteistyötä ja laaja-alaisuutta

Oulu Sinfonia on monipuolinen orkesteri ja yhteistyöverkosto on laaja. Kevään aikana yhteistyökumppaneihin lukeutuvat mm. Oulun Vanha Musiikki -festivaali, Oulu Guitar Fest ja Oulun taidemuseo, Oulun koulujen musiikkiluokat perinteisen Tutti Jutun parissa ja Oulun Musiikkijuhlat, jonka ohjelmistoon lukeutuvat orkesterikonsertit julkaistaan joulukuussa.

Entisen nuorten sävellahja LIVE on ohjelmassa jo kolmannen kerran ja nähdään myös YLE Areenassa. Tällä kertaa solisteina ovat Saara Aalto, Pete Parkkonen ja Pauli Hanhiniemi, ohjelman juontavat Jorma Hietamäki ja Jyri Kataja-Rahko, kapellimestarina on idean isä Jukka Myllys. Kevään viimeisessä konsertissa Madetojan salin lavalle nousee jazzlaulajatar Aili Ikonen yhtyeineen oman musiikkinsa parissa ja kapellimestarina on uusi taiteellinen partneri Jaakko Kuusisto. Kuusisto johtaa myös XII Leevi Madetoja -kilpailun orkesterifinaalin.

Kevään liput myynnissä

Kevätkauden liput ovat tulleet myyntiin 21.11. Myynnissä ovat sekä kausikortit, minisarjat että yksittäiset liput. Kausikortit ovat myynnissä 10.1.2022 asti ja minisarjat 14.4.2022 asti. Lippuja voi ostaa sekä Madetojan salin lippukaupasta että Ticketmasterin lippukaupoista kautta maan sekä verkkokaupasta (verkkokaupasta ei kausikortteja eikä minisarjoja). Lisätietoja lipuista löydät Liput-sivulta.