Pohjois-Suomen aluehallintovirasto kieltää yli viidenkymmenen (50) henkilön yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset sisätiloissa. Määräys on voimassa Pohjois-Pohjanmaan maakunnan kuntien alueella 26.11.2021–25.12.2021. Toimijat voivat järjestää yli viidenkymmenen henkilön tilaisuuksia edellyttämällä EU:n digitaalisen koronatodistuksen esittämistä yleisötilaisuuteen pääsemiseksi.

Oulu Sinfonia ottaa koronapassin käyttöön yleisötilaisuuksien mahdollistamiseksi perjantaista 26.11. alkaen. Koronapassi on käytössä myös Oulu Sinfonian Kamarimuusikoiden pääsymaksuttomissa tilaisuuksissa ja se luetaan ulko-ovella tilaisuuteen saapuvalta yleisöltä. Koronapassia edellytetään 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta henkilöiltä.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka saa Omakannasta tai tarvittaessa paperisena versiona terveydenhuollosta. Henkilöllä pitää olla todistus kahdesta koronarokotuksesta, tuoreesta negatiivisesta koronatestituloksesta tai todistus sairastetusta koronasta saapuessa tilaisuuteen.

Välttääksemme jonojen muodostumista konserttipaikalla pyydämme yleisöä varaamaan mukaan henkilötodistuksen sekä tulostamaan koronapassin valmiiksi tai lataamaan koronapassin puhelimen näytölle ennakkoon. Neuvontapiste aulassa auttaa tarvittaessa koronapassin lataamisessa Omakannasta. Omakantaan kirjaudutaan henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla.