Oulu Sinfonian, Tuomo Rannankarin ja Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkien uuden Sininen pallo -lastenlevyn julkaisukonsertti on keskiviikkona 24.11. klo 18. Yleisimmissä suoratoistopalveluissa kuunneltavissa oleva digiversio levystä on julkaistu 27.10. Fyysinen levy ilmestyy 24.11., ja sitä voi ostaa levynjulkaisukonsertissa Madetojan salin lippukaupasta sekä tilata Oulu Sinfonian www-sivujen kautta.

Vuoden 2019 lastenmusiikintekijänä palkitun, television lastenohjelmistakin tutun Tuomo Rannankarin laulujen aiheet liikkuvat tärkeiden asioiden äärellä ystävyydestä huolenpitoon ja ympäristöteemoihin.

Tuomo Rannankarin musiikkia sisältävä levy äänitettiin Madetojan salissa toukokuussa ja kapellimestarina toimi Jaakko Jauhiainen. Oulu Sinfonian ja Tuomo Rannankarin lisäksi levyllä on mukana Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkien kuoro, jossa laulaa viime vuoden 6. luokan kuoro. Kuoron valmennuksesta vastasi musiikkiluokanopettaja Ismo Koskela. Orkesteri- ja kuorosovitukset ovat Teppo Ali-Mattilan, Jussi Lampelan, Marzi Nymanin ja Ralf Nyqvistin käsialaa.

”Oulu on vuoden 2021 lastenmusiikin pääkaupunki ja on luontevaa, että Oulu Sinfonia on myös mukana omalta osaltaan vahvasti viemässä viestiä eteenpäin. Kun pandemian aikana yleisötilaisuudet suljettiin, päätettiin tehdä levy ja siirtää konsertti kevätkaudelta marraskuulle. Orkesterille on tärkeää musiikkikasvatuksellinen rooli ja yhteistyö musiikkiluokkien kanssa on kestänyt jo useamman vuosikymmenen. Sovittajat ovat tehneet loistavista Tuomo Rannankarin kappaleista monipuolisen kokonaisuuden orkesterille ja lapsikuorolle.” kertoo intendentti Maija Kuusisto.

Sininen pallo -orkesterikonsertin kantaesitys ja fyysisen levyn julkistus on Madetojan salissa 24.11.2021.

Konsertin kuorona on Teuvo Pakkalan musiikkiluokat ja tällä kertaa 4. luokka musiikkiluokanopettaja Maiju Kovasen valmentamana.

Kuva: Jiri Halttunen

Sininen pallo
Ke 24.11. klo 18, Madetojan sali

Tuomo Rannankari kitara ja laulu
Jaakko Jauhiainen kapellimestari
Oulu Sinfonia
Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokat
Maiju Kovanen kuoron valmennus