Oulun Musiikkijuhlien, Oulun hiippakunnan ja Oulu Sinfonian yhteistuotantona kuullaan maaliskuussa pääsiäisperinteisiin lukeutuva Johann Sebastian Bachin (1685–1750) suurteos Matteus-passio. Johann Sebastianin poika Carl Philipp Emanuel Bach mainitsee isänsä nekrologissa isänsä säveltäneen viisi passiota, mutta meidän päiviimme on säilynyt vain kaksi Bachin kokonaan säveltämää. Ensimmäinen on Johannes-passio, ja sitä kolme vuotta myöhemmin seurannut Matteus-passio on ylittämätön järkäle protestanttisessa kirkkomusiikissa haastaen musiikillisella painollaan yksin koko katolisen kirkon suurteosten laajan joukon. Teosta pidetään Bachin tärkeimpänä paitsi musiikillisesti, myös historiallisesti, sillä juuri Matteus-passion esitykset lähes sata vuotta säveltäjän kuoleman jälkeen nostivat hänet jälleen suuren yleisön tietoon.

Raimo Paason johtamat Oulu Sinfonia, Oulun hiippakunnan oratoriokuoro ja Teuvo Pakkalan koulun musiikkiluokkien kuoro sekä kotimaisten laulusolistien parhaimmisto esittävät Matteus-passion sunnuntaina 24.3. ja keskiviikkona 27.3. klo 18 Madetojan salissa sekä tiistaina 26.3. klo 18 Luulajan tuomiokirkossa. Luulajan konsertin toteuttamiseen osallistuvat myös Arctic Pulse -hanke ja Luulajan seurakunta.

Oulun Musiikkijuhlat perinteisesti maaliskuussa

Oulun Musiikkijuhlat järjestetään tänä vuonna jo 34. kertaa. Festivaalin ajankohta on 12.–27.3. Oulu Sinfonia vierailee Oulun Musiikkijuhlien Tangos Nobles et Sentimentales -konsertissa torstaina 14.3. Konsertissa bandoneontaiteilija Henrik Sandås ja kapellimestari Maria Itkonen yhdessä Oulu Sinfonian kanssa tuovat Astor Piazzollan rakastetuimmat sävellykset ja sovitukset henkiin.

Vaskiseitsikolla avoimia konsertteja

Oulu Sinfonian vaskiseitsikko esiintyy maaliskuussa kahdessa konsertissa. Ohjelmisto sisältää muun muassa Jukka Linkolan, Leevi Madetojan ja Jean Sibeliuksen musiikkia. Vaskien aika -konsertit kuullaan keskiviikkona 20.3. klo 18 Muhoksen kirkossa ja torstaina 21.3. klo 16 Oulun tuomiokirkossa. Konsertteihin on vapaa pääsy.