Oulu Sinfonia ja UMO Helsinki Jazz Orchestra yhdistävät rivinsä ja tuovat Ouluun sekä Raaheen ohjelmiston, josta ei superhittejä puutu. Keskiviikkona 29.11. klo 18 Raahesalissa Raahessa ja torstaina 30.11. klo 10 sekä klo 19 Madetojan salissa Oulussa soitettavat Tribute to Burt Bacharach -konsertit koostuvat amerikkalaisen, helmikuussa 2023 menehtyneen säveltäjälegenda Burt Bacharachin tunnetuimmista kappaleista.

Kolmella Oscarilla ja kuudella Grammylla palkittu Bacharach tunnetaan parhaiten lauluistaan The Look Of Love, Walk On By, Raindrops Keep Falling On My Head ja I Say A Little Prayer. Kaikkiaan yli tuhat eri artistia on levyttänyt Bacharachin lauluja, mainittakoon esimerkiksi Dionne Warwick, Cilla Black, Tom Jones ja Dusty Springfield. Sanoituksista vastasi usein Hal Davis. Tämä kaksikko muodostikin yhden populaarimusiikin historian merkittävimmistä tiimeistä.

Konserttien kapellimestariksi saapuva Teemu Takanen on sovittanut illan kappaleet muotoon, joka hyödyntää mainiosti sinfoniaorkesterin ja big bandin harvinaislaatuista yhteensulaumaa. Teosten tulkkeina laulavat Tuomo Prättälä ja Nina Mya. Prättälä tuli 2000-luvun alussa tunnetuksi Quintessence-yhtyeen ja tämän pohjalta syntyneen funk-kokoonpano The Q-Continuumin myötä ennen ryhtymistään soolouralle. Oulu Sinfonian kanssa hän on tehnyt yhteistyötä viimeksi keväällä 2022, jolloin kuultiin Prättälän alkujaan jousioktetille ja syntetisaattorille kirjoittaman MOD-teoksen sinfoniaorkesterille laajennettu versio. Nina Mya puolestaan on jazzlaulaja, säveltäjä ja laulunopettaja, jolla on vankka asema Suomen jazzpiireissä. Mya on palkittu lukuisia kertoja, muun muassa Young Nordic Jazz Comets -yhtyekilpailun solistipalkinnolla sekä Pori Jazzin Vuoden Taiteilija 2012 -tittelillä.

Raahen konsertti on osa Brahe Classica -konserttisarjaa. Oulun konserteista klo 10 kuultava konsertti on lyhyempi, noin tunnin mittainen lounasajan konsertti ja klo 19 alkava iltakonsertti kahden tunnin mittainen koko illan konsertti.

Oulun päiväkonserttia ovat olleet tukemassa Oulu Sinfonian konserttikumit Pohjolan OP sekä Oulun Energia. Konserttikummien tuella Oulu Sinfonia mahdollistaa vuosittain maksuttoman konserttikäynnin kuljetuksineen sadoille oululaisille lapsille ja nuorille.

Teksti: Oulu Sinfonia