Kausikonsertti

Pastoraali

Torstai

20.01. 19.00

Madetojan sali

Katso konsertti
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Jessica Cottis

Esiintyjät

Matilda Lloyd trumpetti

Ohjelma

Michael Tippett: Divertimento on Sellinger’s Round
Johann Nepomuk Hummel: Trumpettikonsertto E-duuri

Ludwig van Beethoven: Sinfonia nro 6 F-duuri, op. 68 ”Pastoraali” 

Yleisötilaisuuksien kiellon johdosta Pastoraalisinfonia-konsertti näytetään suorana lähetyksenä Oulu Sinfonian YouTube -kanavalla torstaina 20.1. klo 19 ja se on katsottavissa 30 vuorokautta tallenteena.

***

Unohtumaton, virheetön, huomionarvoinen. Esimerkiksi näillä sanoilla kriitikot ovat ylistäneet nuorta trumpetistia Matilda Lloydia, joka on nopeasti nousemassa soittimensa kirkkaimpaan tähdistöön. Oulussa hän esittää vuosisatojen ajan viehätysvoimansa säilyttäneen Johann Nepomuk Hummelin wieniläisklassisen konserton.

Canberran sinfoniaorkesterin tuore ylikapellimestari Jessica Cottis johtaa historiasta ja luonnonilmiöistä inspiroituneita teoksia. Benjamin Brittenin ohella 1900-luvun merkittävimpiin brittisäveltäjiin kuuluvat Sir Michael Tippettin Diverimento tarjoaa kauniisti soivan pikakurssin menneiden aikojen tyyleihin ja säveltäjän englantilaisiin esikuviin. Ludwig van Beethovenin Pastoraalisinfonia taas on ajaton klassikko, jossa purojen solina, metsien humina ja aavat peltomaisemat maalaavat konserttisalin ilmatilan kaikilla luonnon väreillä.

***

Kesto noin 1 h 20 min, ei väliaikaa.