Vierailukonsertti

OMJ 2023: Svängfonia

Torstai

16.03. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Janne Nisonen

Esiintyjät

Huuliharppukvartetti Sväng:
Eero (Geero) Grundström diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Jouko Kyhälä sointuhuuliharppu Harmonetta, diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Pasi Leino bassohuuliharppu
Eero Turkka diatoniset ja kromaattiset huuliharput
Oulu Sinfonia

Huuliharppukvartetti Sväng on ihastuttanut jo lähes kahden vuosikymmenen ajan niin yleisönsä kuin huuliharpun ammattilaisetkin ympäri maailman. Svängin erilaiset huuliharput luovat täyteläisen sointimaailman, jossa kuuluu kansanmusiikki kotimaasta ja muualta maailmasta, mutta yhtä lailla vaikutteita on klassisesta musiikista ja tangosta. Yhtyeen musiikissa kytkeytyy saumattomasti yhteen taiteellisesti kunnianhimoinen musiikki ja äkkiväärä perikaurismäkeläinen huumori.

Oulun Musiikkijuhlilla kuultava Svängfonia yhdistää Svängin yhteissoiton, saundin ja musiikilliset teokset Oulu Sinfonian orkesterin sointiin. Konsertin johtoteemana on tango, mutta musiikillinen matka ylittää tyylirajat; tangojen lisäksi kuullaan niin svängiläisten äkkiväärää omaa sävelkieltä, balkan-rytmejä, polskaa kuin Sibeliusta ja Chopiniakin.

Svängin sävellyksien sovituksista orkesterille vastaavat oman alansa huiput Pessi Levanto, Marzi Nyman, Esko Grundstörm, Aili Järvelä ja Roope Mäenpää.

***

Konsertin kesto: noin 2 h (sis. väliajan)

Liput 35 € perushinta / 25 € eläkeläinen / 15 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)

Ticketmaster Suomi kautta maan. Hinnat sisältävät käsittelykulut. Hintoihin lisätään Ticketmasterin tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Ilman käsittelykuluja Valveen lippumyymälä. Konserttiin käy Kaikukortti, paikkoja on rajoitettu määrä.

TUOTANTO
Oulun musiikkijuhlasäätiö