Kausikonsertti

Olipa kerran Italia

Torstai

30.03. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Gabriella Teychenné

Esiintyjät

Virginie Verrez mezzosopraano
Johanna Tuikka alttoviulu
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Franz Schubert: Alkusoitto D-duuri D 590 ”In the Italian Style”
Luciani Berio: Folksongs
Hugo Wolf: Italialainen serenadi

Pjotr Tšaikovski: Francesca da Rimini op.32

Lataa käsiohjelma

Italiassa ei välttämättä tarvitse käydä inspiroituakseen sen musiikista ja kulttuurista. Franz Schubert tyylitteli alkusoitossaan Rossinin iloluontoisia oopperoita, Hugo Wolf tavoitteli Serenadiinsa sisilialaista tanssillisuutta ja Pjotr Tšaikovski sävelsi helvetin lieskoissa kärsivän kaunottaren luettuaan Danten Jumalaisen näytelmän.

Luciano Berio paini 1900-luvun modernistina omassa luokassaan. Muinaisia, mukautettuja ja itse keksittyjä kansansävelmiä raaka-aineenaan käyttävä Folk Songs on Berion helpoiten lähestyttävä teos, ja kuuluu viime vuosisadan arvostetuimpiin ja hämmentävimpiin kappaleisiin. Wienin Valtionoopperan mezzosopraano Virginie Verrez esiintyy Oulussa ensimmäistä kertaa.

***

Pituus noin 1 h 45 min (sis. väliajan)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 16 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.

Taiteilijahaastattelu: Italia soi eloisana, humoristisena ja dramaattisena

Kuuntele Spotifyssä