Kausikonsertti

Muistoja

Torstai

31.08. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

John Storgårds

Esiintyjät

Kari Kriikku klarinetti
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Arvo Pärt Cantus in memoriam Benjamin Britten
Jukka Tiensuu Missa klarinetille ja orkesterille

Sergei Prokofjev Alkusoitto heprealaisista teemoista op. 34a
Dmitri Šostakovitš Sinfonia nro 1 f-molli op. 10

Tuore BBC Philharmonicin ylikapellimestari John Storgårds juhlistaa 60-vuotispäiviään ohjelmalla, jossa on kaikki. Arvo Pärtin kuuluisin ja surumielisin teos tiivistyy jousiorkesterin itkuun ja kellojen kuminaan, kun taas Sergei Prokofjevin harvinainen helmi tanssittaa heprealaisia teemoja klezmerin hengessä.

Jukka Tiensuun Missa sai vuonna 2007 kantaesityksensä Storgårdsin johdolla. Nimi lupailee katolista messua, mutta soiva todellisuus on myös klarinettitaikuruutta – juuri sellaista, jota Kari Kriikulta on lupa odottaa.

Vasta 19-vuotias Dmitri Šostakovitš loi pohjan suurille sinfonioilleen kahtiajakoisella teoksella; voiko tämä ilo sittenkään kestää?

***

Kesto noin 1 h 55 min (sis. väliajan)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 16 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.