Kausikonsertti

Kullervo

Torstai

08.12. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Sakari Oramo

Esiintyjät

Tuija Knihtilä mezzosopraano
Ville Rusanen baritoni
Polyteknikkojen Kuoro
Saara Aittakumpu
kuoron valmennus
Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteri
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Jean Sibelius Kullervo op. 7

Lataa käsiohjelma

Voimakkaana vellonut suomalaisuusaate tarttui myös Jean Sibeliukseen, kun hän vuonna 1891 matkusti ulkomaille. Juuriaan etsinyt säveltäjä löysi Wienissä sisäisen runonlaulajansa, inspiroitui Kalevalan traagisimmasta hahmosta ja sävelsi tämän koettelemuksista yli tunnin mittaisen sinfonisen runon – monien mielestä alkuvoimaisimman teoksensa. Kotimaisen sinfoniatuotannon särmikkäimmän järkäleen tulkitsee todellinen Dream Team: BBC Symphony Orchestran ylikapellimestari Sakari Oramo sekä Kullervo-sinfoniaa useasti maailmalla laulaneet Ville Rusanen, Tuija Knihtilä ja Polyteknikkojen Kuoro 50. juhlavuottaan viettävän Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Oulu Sinfonian kanssa.

***

Kesto noin 1 h 15 min, ei väliaikaa

Liput 35 € perushinta / 29 € eläkeläinen / 19 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.

Tuija Knihtilä Ville Rusanen  

Kuuntele Spotifyssä