Kausikonsertti

Focus Kaija Saariaho

Torstai

06.10. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Aliisa Neige Barrière

Esiintyjät

Peter Herresthal viulu
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Outi Tarkiainen: The Ring of Fire and Love
Kaija Saariaho: Graal théâtre

Kaija Saariaho: Vista

Lataa käsiohjelma

Grammy–, Polar-, Sibelius-, Grawemeyer-palkinnot, aikamme suurimman nykysäveltäjän ja vuoden muusikon titteli, Venetsian biennaalin elämäntyöpalkinto… Kaija Saariaho on säveltäjänä saavuttanut kaiken mahdollisen, toiminut esikuvana nuoremmilleen ja luonut siinä samalla täysin tunnistettavan sointimaailmansa niin ooppera- kuin sinfoniamusiikin näyttämöille. Saariahoa juhlitaan Oulussa esittämällä hänen orkesterimusiikkinsa kulmakiviä.

Illan aikana kuullaan pyöreän pöydän ritareista inspiroitunut viulukonsertto vuodelta 1995 sekä Kalifornian maisemia peilaava Vista vuodelta 2020. Illan aloittaa Outi Tarkiaisen teos, jossa yhdistyvät Tyynenmeren tulirengas, auringonpimennys ja synnytyskivut.

Konsertin johtaa nuori kapellimestarilupaus, Saariahon tytär Aliisa Neige Barriére.

***

Kesto noin 1 h 30 min (sis. väliajan)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 14 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.

Peter Herresthal Uuden Musiikin Lokakuu 2022

Taiteilijahaastattelu: Syntymäpäivälahja äidille