Kausikonsertti

LOPPUUNMYYTY: Ensimmäinen ja viimeinen

Torstai

03.11. 19.00

Madetojan sali

LOPPUUNMYYTY Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Osmo Vänskä

Esiintyjät

Paavali Jumppanen piano
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Ludwig van Beethoven: Pianokonsertto nro 4 G-duuri op. 58
Jaakko Kuusisto: Sinfonia op. 39 (e. k. Suomessa)

Jean Sibelius: Sinfonia nro 4 a-molli op. 63

Lataa käsiohjelma

On säveltäjiä ja on sinfonikkoja – säveltäjiä, jotka uskaltautuvat orkesterimusiikin kuninkuuslajiin. Sinfonian olemusta lähes 30 vuoden ajan etsineen Jean Sibeliuksen tummasävyisin teos lienee neljäs sinfonia. Kuoleman porteilta noussut mestari tiivisti tuntonsa mysteeriin, jota värittävät pelon ja epätoivon harmoniat.

Viulisti, kapellimestari, säveltäjä ja kulttuurivaikuttaja Jaakko Kuusisto jätti perinnöksi musiikin, jossa taiteellinen kunnianhimo ja yleisöystävällinen sointimaailma kohtaavat tasavertaisina partnereina. Kuusiston viimeiseksi teokseksi jäi keskeneräinen Sinfonia, jonka on täydentänyt hänen veljensä Pekka.

Suomen kansainvälisesti arvostetuimpiin kapellimestareihin kuuluva Osmo Vänskä palaa Oulu Sinfonian vieraaksi viiden vuoden tauon jälkeen.

***

Kesto noin 2 h 10 min (sis. väliajan)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 14 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.

Taiteilijahaastattelu: Beethovenin ja Kuusiston asiantuntija

Kuuntele Spotifyssä