Kausikonsertti

Diktaattorin muotokuva

Torstai

09.11. 19.00

Madetojan sali

Osta liput Tilaa tarjoilu
Jaa tapahtuma:
Kapellimestari

Rumon Gamba

Esiintyjät

Marianna Shirinyan piano
Oulu Sinfonia

Ohjelma

Sergei Prokofjev Pianokonsertto nro 3 C-duuri op. 26

Dmitri Šostakovitš Sinfonia nro 10 e-molli op. 9

Hirmuhallitsija Josif Stalinin kuolemasta oli vain kahdeksan kuukautta, kun Dmitri Šostakovitšin kymmenes sinfonia sai kantaesityksensä Leningradissa. Diktatuuria muistelevan sinfonian raakalaismainen toinen osa piirtää vihan vuosikymmenistä ja niiden pääarkkitehdista niin realistisen kauhukuvan kuin sen ajan sensuuri suinkin salli.

Venäjän vallankumousta paenneen Sergei Prokofjevin kolmas pianokonsertto oli säveltäjän läpimurtokappale Yhdysvalloissa. Virtaviivaista uusklassismia, haavekuvia, ivallista sarkasmia ja taituripianismin korkeimpia huippuja hamuavan konserton tulkitsee oululaiset vuonna 2021 valloittanut Marianna Shirinyan.

***

Kesto noin 2 h (sis. väliajan)

Liput 29 € perushinta / 24 € eläkeläinen / 16 € opiskelija, työtön, lapsi (3–17 v)
Kaikukortilla ilmainen sisäänpääsy konserttiin (lippuja rajoitettu määrä). Kaikukorttiliput ovat noudettavissa etukäteen vain Oulu10-asiointipisteistä.

Hinnat sisältävät käsittelykulut. Erikseen veloitetaan tilausmaksu 2 €/tilaus Ticketmasterin lippukaupasta tai 1,50 €/tilaus Ticketmasterin verkkokaupasta ostettaessa. Tilausmaksu ei koske Madetojan salin lippukaupasta ostettuja lippuja eikä Kaikukortti-asiakkaita.

Varaslähtö Ravintola Preludissa klo 18.30. Keskustelu illan konsertista.