Kamarikonsertti

A Chamber Dream

Perjantai

04.11. 18.00

Oulun yliopisto, Saalastinsali

Jaa tapahtuma:
Esiintyjät

Oulu Sinfonian Kamarimuusikot
Paavali Jumppanen piano

Ohjelma

Johannes Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25

Antonín Dvořák: Pianokvintetto nro 2 A-duuri op. 81

Lataa käsiohjelma

Upeat 1800-luvun säveltäjät Johannes Brahms ja Antonín Dvořák kykenivät integroimaan edeltäjiensä opit ja soveltamaan ja uudistamaan niitä omaan aikaansa. Dvořákin aikuisiän musiikillisesta kielestä voi tunnistaa Brahmsin klassismin vaikutukset, jotka siihen aikaan merkitsivät konservatiivista linjaa edistysmielisen Wagnerin sijaan. Dvořákin musiikkia inspiroi tsekkiläisen populaarimusiikin rytmiikka sekä niiden melodiat, joita ei oltu ikinä kopioitu tai uudelleenkäytetty, vaan ne on luotu aina raikkaasti tyhjästä uudelleen.

Dvořákin ja Brahmsin välille muodostui keskinäisen arvostus sekä ystävyys ja voikin kiittää Brahmsia, että Dvořákin musiikki alkoi saada enemmän suosiota ja levitä helpommin Euroopassa.

Oulu Sinfonian Kamarimuusikot yhdessä huippupianisti Paavali Jumppasen kanssa esittävät kaksi näiden säveltäjien upeaa mestariteosta kahdessa eri konsertissa, joita ei kannata jättää väliin!

Meillä on ilo tulla soittamaan ensimmäistä kertaa Linnanmaan kampuksen sydämeen Saalastinsaliin perjantaina 4.11. klo 18.00. Odotamme innolla, että tapaamme Oulun yliopiston ja OAMK:n oppilaat sekä henkilökunnan konsertissamme. Soitamme saman ohjelman myös lauantaina 5.11. klo 15.00 Tulindbergin salissa Oulun Musiikkikeskuksessa, jonne toivotamme kaikki uudet kuulijat ja vanhat ystävämme tervetulleiksi.

Tervetuloa konserttiin kokemaan kamarimusiikin upeat väripaletit ja niiden herättämät tunteet!

Johannes Brahms: Pianokvartetto nro 1 g-molli op. 25
Paavali Jumppanen piano
Maija Wesslund viulu
Susanna Nietula alttoviulu
Greta Ernesaks sello

Antonín Dvořák: Pianokvintetto nro 2 A-duuri op. 81
Paavali Jumppanen piano
Dhyani Gylling viulu
Maija Wesslund viulu
Susanna Nietula alttoviulu
Greta Ernesaks sello

***

Kesto noin 1 h 40 min sisältäen väliajan.

Vapaa pääsy.

Yhteistyössä: Oulu Sinfonia, Oulun yliopisto, OAMK ja Orkesterin Pulssi ry.